In ultima perioada, activitatea seismica din Vrancea i-a determinat pe seismologi sa emita pareri controversate despre viitorul mare cutremur asteaptat in tara noastra pe termen scurt. In randul specialistilor parerile sunt impartite, dar clare.
Se preconzieaza un mare cutremur in viitorul apropiat, singura incertitudine fiind perioada exacta cand se va produce.
In urma unor calcule, cutremurul care va lovi Romania, va avea o magnitudine estimata intre 7 si 7,6 grade pe scara Richter. In Vrancea exista doua segmente diferite care actioneaza distinct. In prima faza, cutremurele se produc in segmentul inferior si abia apoi in cel superior. In acest sens, cutremurele de mare magnitudine sunt prevenite de mai multe cutremure de mica intensitate. La sfarsitul lunii septembrie, s-a intregistrat un seism de 5.3 grade ce trage un semnal de alarma care anunta iminenta unui cutremur de maxima intensitate.
CasaMetalica.ro este singura firma romaneasca ce detine agrement european (reinnoit la fiecare 2 ani) pentru structura metalica usoara folosita in constructia caselor. Datorita elasticitatii profilelor metalice, rezistenta seismica a constructiilor realizate este cotata la 9 grade pe scara Richeter, fiind net superioara constructiilor clasice pe zidarie.

structura case metalice

Teste seismice case structura metalica:

Teste seismice case structura beton si zidarie: